Bon Pasku grandi

20-04-2014 19:34

Bon pasku di webu!

Jaja, vrolijk Pasen allemaal. Zuster Kaper zit nu heerlijk op d’r porch een blogje te schrijven met op de achtergrond de bekerwedstrijd PEC Zwolle-Ajax. Ik luister ondertussen dus naar Langs de Lijn, want sbs opent niet en fox zegt dat ik buiten Nederland ben en dus niet mag kijken. Dan niet. Ik ben helemaal niet zo’n voetbalfiguur, maar vind dit toch wel even grappig om te volgen. Al staat t nu 3-1 na enig oponthoud…. Nou papa, als dit zo doorgaat, succes met de bussen die je weer naar 020 terug mag escorteren. Ach, we wachten af. 4-1, oeps

Zo, nou t waren weer 2 lekkere weken. Vorige week cursus gegeven hier. Zijn begonnen met simulatietrainingen voor de air ambulance. Heel erg leuk om te doen. Daarna de nachtdienst ingegaan. Bij thuiskomst de volgende ochtend 7 uur, rook ik een wat raar luchtje in t huis. Das best gek. Vervolgens keek ik opzij en lagen m’n kerstkaarten op de grond. Ik nog helemaal nadenken of ik de ventilator aangelaten had, maar toen keek ik eens goed: tv weg, stereo weg. Huh??? Nee echt? Ja echt, fuckiefuck. Ik met m’n slaperige hoofd eerst maar eens door t huis gegaan om te kijken of er niet ergens nog een inbreker was. Achteraf gezien misschien niet heul slim, maar ja, nachtdienst he. De hufters zijn via een raam binnengekomen en hebben op hun gemakje de hele hut doorzocht. Verstopte spullen waren weg, zonder dat er een puinzooi van gemaakt was. Nou, dan krijg je met de politie te maken. Na de (denk ik) gebruikelijke preken; geen geld in huis laten, geen waardevolle spullen in huis achter laten etc, heb ik ook nog frequent moeten horen dat er in deze buurt al 10 jaar niet was ingebroken. Ja, oke, maar wat heb ik daaraan? Mijn spullen zijn weg. Beetje jammer dit. Volgende week maar eens langs het politiebureau om te horen of mijn opgenomen aangifte uitgewerkt is. Gewoon heel irritant dit. Moet eerlijk zeggen dat ik de eerste avond na de inbraak me niet zo heel erg relaxed gevoeld heb hier. Overal hoorde ik wat, dus ik heb alle lichten aangedaan en ben op tijd naar m’n werk gedaan. Natuurlijk ook wel een beetje dom om te denken dat ze terugkomen, want ze hebben alles al mee en zouden wel heel stom zijn om voor een tweede keer terug te komen. Nou ja, was weer een rare gewaarwording dit. Blijf toch met je tengels van andermans spullen af!

Afgelopen week ben ik weer meegegaan met wakeboarden. Na het ribben-akkefietje van vorige keer heb ik besloten om niet op de plank te gaan staan, maar de boot te gaan besturen. Vaarbewijs? Nee, daar doen we hier niet aan. Samen met twee collega’s heerlijk met t bootje gevaren. Aangezien ik toch ff voor me moest kijken, kreeg ik van de collega naast me door of ik harder of zachter moest gaan. Ze vertelde me dat de collega op de plank naar de kant wees, wat voor ons inhield dat ie dichter bij de kust wilde. Helaas ging dat niet, omdat ik al vlakbij de Vision of the Seas (cruiseschip met 2500 passagiers) aan t varen was. Dus wij: ja doei, kan niet! Vervolgens wees hij nog een keer en toen zag de collega naast mij een vin boven t water uitkomen. Nee Jaws zat er niet bij, maar het bleek een school van ongeveer 30 dolfijnen te zijn. Dus ik de boot gedraaid en d’r doorheen gevaren. Ze kwamen overal boven water en gingen met de boot mee zwemmen. Jeetje mina wat gaaf. Heel erg bijzonder. Bijna vergeten dat ik nog een collega achter de boot had hangen. Die wilde nog wel even tussen de dolfijnen blijven staan, dus een paar rondjes en toen hebben we m maar binnengehaald. Jee wat is t mooi om die beesten zo om je heen te zien zwemmen. Zodra je gas geeft met de boot, gaan ze als een malle met je mee. Wauw.

Kreeg van de week een berichtje dat Nicole begin mei nog bijna twee weken hier naartoe komt. Wat een gezelligheid! Ik heb d’r zin in.

Verder niet veel bijzonderheden!

Oh en trouwens, ik heb gister weer een bups kerstkaarten binnen gekregen. Whoopwhoop! Het klopt dus echt dat je blij mag zijn als je ze met Pasen hebt ;p

Ik ga even naar de tweede helft luisteren. Volgende keer meer! Op de valreep:5-1.........

Ayo!

X